Υπάρχει κάποιος που δεν αγαπάει τα brownies?
Mάλλον όχι! Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν αν σου λέγαμε ότι μπορείς να τα απολαμβάνεις, χρησιμοποιώντας υγιεινά υλικά που θα προσφέρουν θρέψη στον οργανισμό σου, εκτός από γεύση?
Δοκίμασε την συγκεκριμένη συνταγή και θα δεις ότι τα brownies θα σου ξανα συστηθούν 🙂
Δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη (δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της στο σώμα μας) ενώ εύκολα μπορούν να γίνουν και Vegan! Επίσης περιέχουν αλεύρι ζέας και όχι μονόκοκου σιταριού, το οποίο πλέον είναι γνωστό ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό, ενώ περιέχει και λιγότερη γλουτένη!
Όλα τα συστατικά περιλαμβάνουν πληθώρα θρεπτικών ιχνοστοιχείων, μετάλλων και βιταμινών που πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά!
Φτιάξτο για σένα, για τους φίλους σου, για τα παιδιά σου… θα τους ξετρελάνει όλους καθώς είναι εξαιρετικά ζουμερό και σοκολατένιο! Ο στόχος μας άλλωστε είναι να σας προτείνουμε συνταγές που συνδυάζουν την θρέψη και την γέυση γιατί κανένα από τα δύο μόνο του δεν μας αρκεί!
Πάμε να δούμε την συνταγή, η οποία είναι εξαιρετικά απλή!
Yλικά:
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1 γινομένο αβοκάντο
- 4 κ.σ. αλεύρι ζέας
- 2 αυγά (για την vegan εκδοχή δες παρακάτω)
- 1/2 κούπα μέλι (ή μελάσα EMELIA για την vegan εκδοχή)
- 3 κ.σ. βιολογικό κακάο
- 1 κ.λ. baking powder
- λίγο αλάτι
- χοντροκομμένα φουντούκια (προαιρετικά)
Διαδικασία:
- Βάζουμε στο μούλτι τις μπανάνες και το αβοκάντο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια λεία μους.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αν έχουμε επιλέξει να βάλουμε χοντροκομμένα φουντούκια, τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι να βάζουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει σχετικά στεγνή (προσοχή δεν είναι κεικ, επομένως θα παραμένει ελαφρώς ρευστό το μείγμα).
Αυτό ήταν όλο!
*Extra tips:
- Για την vegan εκδοχή μπορείς να αντικαταστήσεις τo κάθε αυγό με 1 κ.σ. λιναρόσπορο ή σπόρους chia ανακατεμένα μέσα σε 3 κ.σ. ζεστό νερό. Περιμένεις 10 λεπτά να γίνει το μείγμα σαν τζελ και το βάζεις στα υπόλοιπα υλικά.
- Μπορείς να αντικαταστήσεις τα φουντούκια με καρύδια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό θες. Επίσης αν δεν θες καθόλου τραγανή υφή, μπορείς να τα παραλείψεις.
- Σε περίπτωση που θες έξτρα σοκολατένια γέυση μπορείς να λιώσεις λίγη κουβερτούρα ή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και να τη ρίξεις από πάνω.
- Αν το θες να βγει πιο παχύ, επέλεξε ένα μικρότερο ταψάκι για να δώσει περισσότερο ύψος στο brownies σου. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ταψάκι 22x23cm.