Δεν έχει ζάχαρη, σιτάρι, βούτυρο ή έλαια!
Μπορείς εύκολα να το μετατρέψεις σε vegan, αντικαθιστώντας τα αυγά με λιναρόσπορο ή σπόρους chia αναμεμιγμένους με νερό.
Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή..
Yλικά:
- 3 ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- 70γρ. αμυγδαλοβούτυρο με 31% πρωτεΐνη (χωρίς ζάχαρη) THE NUTLERS
- 70γρ. μέλι ή μελάσα EMELIA
- 110γρ. αλεύρι βρώμης ή νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη τις οποίες αλέθεις στο μούλτι
- 50γρ. βιολογικό κακάο
- 1 κ.σ. baking powder
- λίγη κανέλα
- Κομματάκια βιολογικής σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Διαδικασία:
- Προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύσεις για να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετείς το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κεικ (αφού πρώτα την έχεις αλείψει με πολύ λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για να μην κολλήσει)
- Προσθέτεις λίγο ακόμα ξύσμα σοκολάτας από πάνω.
- Το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Όσο περισσότερο το αφήνεις, τόσο πιο σφιχτό θα γίνει οπότε προσαρμόζεις τον χρόνο ψησίματος αναλόγως την προτίμηση σου (ζουμερό ή σφιχτό).
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα εξής: