Υγιεινές Συνταγές
Healthy Choco Banana Bread!
- 3 ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- 70γρ. αμυγδαλοβούτυρο με 31% πρωτεΐνη (χωρίς ζάχαρη) THE NUTLERS
- 70γρ. μέλι ή μελάσα EMELIA
- 110γρ. αλεύρι βρώμης ή νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη τις οποίες αλέθεις στο μούλτι
- 50γρ. βιολογικό κακάο
- 1 κ.σ. baking powder
- λίγη κανέλα
- Κομματάκια βιολογικής σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
- 1. Προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύσεις για να ομογενοποιηθούν.
- 2. Τοποθετείς το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κεικ (αφού πρώτα την έχεις αλείψει με πολύ λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για να μην κολλήσει)
- 3. Προσθέτεις λίγο ακόμα ξύσμα σοκολάτας από πάνω.
- 4. Το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Όσο περισσότερο το αφήνεις, τόσο πιο σφιχτό θα γίνει οπότε προσαρμόζεις τον χρόνο ψησίματος αναλόγως την προτίμηση σου (ζουμερό ή σφιχτό).