Yλικά:
- 1,5 κούπα αλεύρι αμυγδάλου*
- 1 κ.σ. βιολογικό κακάο
- 1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο με κακάο*
- 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 20 ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη ή αμυγδάλου
- περίπου 100-120γρ βιολογική σοκολάτα χωρίς ζάχαρη για να τα βουτήξεις μέσα.
Τips:
*Αντί για αλεύρι αμυγδάλου μπορείς να τρίψεις σε ένα μπούλτι αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πούδρα (καλό θα ήταν να είναι μόνο ψίχα αμυγδάλου για καλύτερη υφή)
**Mπορείς να προσθέσεις όποιο βούτυρο καρπού θες, αρκεί να μην περιέχει ζάχαρη. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το συγκεκριμένο, γιατί δίνει έξτρα γεύση & υφή.
***Άμα η ζύμη σου είναι πιο αραιή και δεν μπορείς να σχηματίσεις μπαλάκια, πρόσθεσε λίγο αμυγδαλοβούτυρο ακόμα! Ενώ αν είναι πιο πηχτή, πρόσθεσε λίγο ακόμα γάλα.
Διαδικασία:
- Προσθέτεις το αλεύρι αμυγδάλου & το κακάο σε ένα μπολ και ανακατεύεις.
- Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτεις το βούτυρο αμυγδάλου, το μέλι & το γάλα καρύδας και ανακατεύσεις να ομογενοποιηθούν.
- Ενώνεις τα δύο μίγματα και ανακατεύεις να γίνει ένα ενιαίο παχύ & κολώδες μίγμα.
- Σχηματίζεις μικρά μπαλάκια με τα χέρια σου (αν κολλάει πολύ η ζύμη σου τότε βρέξε ελαφρώς τα χέρια σου) και τα τοποθετείς στο ψυγείο.
- Λιώνεις τη σοκολάτα, την αφήνεις να κρυώσει λίγο και βουτάς μέσα τα μπαλάκια.
- Τα ξανατοποθετείς στο ψυγείο και καταναλώνεις όποτε θες.
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα εξής: