Το μόνο που θέλουμε να σου πούμε είναι ότι πρέπει να τη δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή, ακόμα και αν δεν είσαι vegan! Είναι τόσο κρεμώδες & νόστιμο αυτό το παστίτσιο!

Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή..


Yλικά:

*Τα υλικά που περιγράφονται παρακάτω είναι για ένα ταψί περίπου 25x25cm.

Για τον “κιμά” λαχανικών:

  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
  • 6 καρότα
  • 2 πιπεριές
  • μερικά μανιτάρια (προαιρετικά)
  • 1 συσκευασία τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, θυμάρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μελάσα ή μέλι (προεραιτικά)

Για τη “μπεσαμέλ”:

Διαδικασία:

  1. Βράζεις τα μακαρόνια σου σε αλατισμένο νέρο, τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.
  2. Στη συνέχεια, ξεκινάς να φτιάξεις τον “κιμά”, ψιλοκόβοντας όλα τα λαχανικά σου. (Όσο πιο προσεκτικά ψιλοκομμένα είναι τα λαχανικά σου, τόσο πιο κρεμώδης θα βγει ο κιμάς σου)
  3. Τα σοτάρεις σε ένα βαθύ τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτεις τον πελτέ & το πιπέρι.
  4. Μόλις τα λαχανικά σου μαραθούν ελαφρώς, σβήνεις με το κρασί και αφήνεις λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Έπειτα, προσθέτεις τη τριμμένη ντομάτα, το φύλλο δάφνης, τα μπαχαρικά και τη μελάσα.
  6. Αφήνεις να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει ωραία ο “κιμάς” σου για 10 λεπτά περίπου και αφαιρείς από τη φωτιά.
  7. Ξεκινάς σε ένα κατσαρολάκι να φτιάξεις τη μπεσαμέλ σου. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις με σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Προσοχή! Να ανακατεύεις συνέχεια για να μην καεί το μίγμα σου.
  8. Σταδιακά προσθέτεις το φυτικό ρόφημα και συνεχίζεις το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει.
  9. Χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά και συνεχίζεις να ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  10. Μόλις πάρει αρκετά κρεμώδη υφή, αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη διατροφική μαγιά (προαιρετικά), το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το (φυτικό) τυρί. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη.
  11. Ξεκινάς να σιναρμολογείς το παστίτσιο, βάζοντας κάτω στο ταψί σου 1 κ.σ. μπεσαμέλ + 1 κ.σ. από το κιμά λαχανικών. Στη συνέχεια ρίχνεις τα μακαρόνια, τον υπόλοιπο κιμά & την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  12. Τέλος, μπορείς να προσθέσεις από πάνω τριμμένη φρυγανιά ή (φυτικό ή μη) τυρί για να κάνει ωραία κρούστα.
  13. Βάζεις το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (στον άερα) για 20-30 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

My wishlist

Product Product name Price Stock status
No products added to the wishlist
X
SIGN UP NOW FOR 10% OFF
in your next order!