Θέλεις κάτι εναλλακτικό για το πρωινό σου, που θα σε χορτάσει και δεν θα σε βαρύνει?
Δοκίμασε αυτό το υγιεινό πιτάκι βρώμης ή κρέπα βρώμης ή μπορείς να το πεις όπως αλλιώς θες. Όπως και να το ονομάσεις το σίγουρο είναι ότι θα γίνει η νέα αγαπημένη σου συνήθεια.
Μπορείς να φτιάξει και διπλή ή τριπλή ποσότητα και να ετοιμάσεις απόλυτα υγιεινά pancakes για όλη την οικογένεια. Το καλό είναι ότι δεν περιέχει αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο παρά μόνο θρεπτικά υλικά.
Είναι ιδανικό για διατροφή χωρίς γλουτένη (αν επιλέξεις βρώμη χωρίς γλουτένη) ή υψηλής πρωτείνης χάρη στο αυγό και τη βρώμη που περιέχει.
Είναι νόστιμο, ελαφρώς γλυκό λόγω της μπανάνας και με τέλεια υφή!
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι μόλις 3, αγνά και τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας.
Επίσης – σημαντικό για όσους βιαζόμαστε το πρωί – το έχεις έτοιμο μέσα σε 10 λεπτά.
Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή..
Yλικά:
- 1 /2 ώριμη μπανάνα
- 3 κ.σ. αλεύρι βρώμης ή νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη – περίπου 25 γρ. δηλαδή
- 1 αυγό
Οι επιλογές για να σερβίρεις από πάνω άπειρες. Μπορείς να βάλεις φρέσκα φρούτα και λίγη μελάσα Emelia, βιολογικό σιρόπι σφενδάμου, φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη… ή ότι άλλο αγαπάς.
Διαδικασία:
- Λιώνεις σε ένα μπολάκι την μισή μπανάνα με ένα πιρούνι
- Προσθέτεις το αυγό και την βρώμη και το χτυπάς με ένα πιρούνι (όπως θα έκανες στην ομελέτα).
- Τοποθετείς ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά (αν δεν έχεις αντικολλητικό, άπλωσε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στο τηγάνι σου) τοποθετείς το μείγμα σου και μόλις είναι έτοιμο από την μία πλευρά, το γυρνάς για άλλα 3-4 λεπτά και από την άλλη.
- Βγάζεις το πιτάκι από το τηγάνι και σερβίρεις με οτιδήποτε επιλέξεις.
Αυτό ήταν όλο! 🙂