Πεινάς και θέλεις κάτι γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό?
Σου έχουμε την καλύτερη επιλογή μακαρονάδας. Αρχικά ξεκινάμε από το εξαιρετικής ποιότητας χειροποίητο ζυμαρικό από παραδοσιακό εργαστήριο της Θάσου.
Ναι, αναφερόμαστε σε αυτές τις Ταλιατέλες Λαχανικών τηε εταιρείας “Σαν Άλλοτε”, ζυμωμένες με πολτό φρέσκων λαχανικών από παντζάρι, ντομάτα, καρότο, πιπεριά Φλωρίνης, σπανάκι και κρεμμύδι που αξίζουν την δοκιμή και απογειώνουν την συγκεκριμένη σάλτσα αβοκάντο.
Αφού μιλήσαμε για τα ζυμαρικά, ας προχωρήσουμε στη σάλτσα αβοκάντο που για τους λάτρεις του αβοκάντο θα γίνει η αγαπημένη τους.
Είναι εξαιρετικά υγιεινή καθώς περιέχει μόνο αβοκάντο, δυόσμο, ελαιόλαδο, κάσιους, λάιμ και παρμεζάνα, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και είναι έτοιμη σε 5 λεπτά.
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο (ναι ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και όχι των λαχανικών) με εκπληκτικά θετική δράση στον οργανισμό. Συμβάλει στην καλή λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Είναι πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία συμβάλουν στην απλώλεια βάρους. Επίσης, είναι πλούσιο σε φυλικό οξύ που βελτιώνει την διάθεση και στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β.
Αυτή η συνταγή είναι μια ιδανική ιδέα για να εντάξεις το αβοκάντο στη διατροφή όλης της οικογένειας!
Yλικά:
- 2 γινομένα αβοκάντο
- 70γρ ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 20 γρ. κάσιους
- 4 κ.σ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.
- Ανάλογα με τη προτίμηση, συμπληρώνουμε αν θέλουμε περισσότερο λάδι, λεμόνι ή παρμεζάνα.
- Αναμειγνύουμε την σάλτσα με τις ταλιατέλες λαχανικών και σερβίρουμε.
*Extra tips:
- Για την vegan εκδοχή μπορείς να αντικαταστήσεις τη παρμεζάνα με διατροφική μαγιά.
- Αν θέλεις να κάνεις μικρότερη μερίδα και όχι όλο το πακέτο των ζυμαρικών, χρησιμοποίησε τις μισές ποσότητες των υλικών της σάλτσας.