Υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα σου, από έναν νόστιμο και άκρως detox χυμό?
Μπορείς να τον ετοιμάσεις μέσα σε 5 λεπτά με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου (και αν δεν υπάρχουν, θα πρέπει να τα εντάξεις σιγά σιγά και στην κουζίνα σου και στην καθημερινή διατροφή σου). Επομένως δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Προλαβαίνεις να τον φτιάξεις και ο οργανισμός σου θα σε ευχαριστεί!
Αφού πήρες την απόφαση λοιπόν να τον ετοιμάσεις, ας δούμε τα υλικά που περιέχει και γιατί είναι τόσο καλά για την υγεία σου.
- Πορτοκάλι: Πλόυσιο σε βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ! Επίσης είναι πλούσιο σε καροτενοειδή και φλαβονοειδή, συστατικά τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά στον οργανισμό.
- Ανανάς: Περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών στοιχείων όπως βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, φλαβονοειδή και μαγγάνιο τα οποία δρουν ως αντικαρκινικά καθώς βοηθούν τον οργανισμό σου να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, βελτιώνει την πέψη και συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και των οστών.
- Πράσινο μήλο: Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες είναι καλές για την πέψη και αποτρέπουν τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου του παχέος εντέρου. Το μυστικό πίσω από τα οφέλη για την υγεία των πράσινων μήλων είναι τα αρκετά αντιοξειδωτικά του, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή.
- Σπανάκι: Eίναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, o σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ. Tι άλλο θες?
- Τζίντζερ: Βελτιώνει τις λειτουργίες του πετπικού συστήματος, έχει αντιβακτηριακή δράση και συμβάλει στην καλή λειρτουργία του εντέρου, είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες ενώ βοηθάει στην θεραπεία κατά της γρίπης και της κόπωσης.
Yλικά:
- 1/2 κούπα πορτοκάλι
- 1 πράσινο μήλο
- 3 φέτες ανανά
- 1 μπανάνα
- 1 κ.γ. τριμμένο βιολογικό τζίντζερ
- 1 κούπα σπανάκι φρέσκο
- λίγο χυμό λάιμ
- λίγα φύλλα δυόσμου
Διαδικασία:
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο Blender και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αυτό ήταν όλο! Καλή απόλαυση 🙂